News Company

LED UVC

2020-05-06

UVC minangka cara disinfeksi sing nggunakake cahya ultraviolet jangka pendek kanggo mateni utawa ora aktifake mikroorganisme kanthi ngrusak asam nukleat lan ngganggu DNA kasebut, saéngga ora bisa nindakake fungsi selular sing penting. Disinfeksi UVC digunakake ing macem-macem aplikasi, kayata panganan, udhara, industri, Elektronik Consumer, peralatan kantor, Elektronik omah, Omah cerdas lan pemurnian banyu.


Aolittel UVC LED cilik, presisi gelombang 265nm, mode aplikasi sing amba, cocog kanggo purifier banyu cilik utawa sterilisasi portebel. Aolittel bisa nyedhiyakake solusi ODM ekstra kalebu desain LED UVC kanggo syarat sing disesuaikan, kita nggawe ide sampeyan dadi bener.
â € ¢ Ing ngisor iki yaiku introduksi lan spésifikasi LED Aolittel UVC.
Yen duwe katrangan khusus utawa informasi liyane, panjaluk spesifikasi produk lan manajer produk.
â € ¢ Apa gelombang paling optimal kanggo disinfeksi?

Ana salah tanggapan yen 254nm yaiku gelombang paling optimal kanggo disinfeksi amarga gelombang puncak lampu merkuri tekanan rendah (sing ditemtokake mung fisika lampu) yaiku 253.7nm. Dawane gelombang 265nm umume ditampa minangka paling luweh minangka puncak kurva penyerapan DNA. Nanging, disinfeksi lan sterilisasi dumadi ing sawetara gelombang.
"Lampu merkuri UV dianggep minangka pilihan sing paling apik kanggo disinfeksi lan disterilisasi. Kenging punapa dene?

Sajarah, lampu merkuri mung pilihan kanggo disinfeksi lan sterilisasi. Kanthi maju teknologi UV UV, ana pilihan anyar sing luwih cilik, luwih kuat, bebas toksin, umur dawa, efisien energi lan ngidini ngoper tanpa wates. Iki ngidini solusi dadi cilik, baterei dikepengini, kanthi portabel lan kanthi output lampu lengkap cepet.
â € ¢ Kepiye dawane gelombang UVC LED lan lampu merkuri dibandhingake?

Lampu raksa tekanan rendah ngetokake lampu meh monokromatik kanthi gelombang 253.7nm. Lampu raksa tekanan rendah (tabung neon) lan lampu merkuri tekanan tinggi uga digunakake kanggo disinfeksi lan sterilisasi. Lampu kasebut nduwe distribusi spektrum sing luwih amba sing kalebu gelombang germisida. LED UVC bisa diprodhuksi kanggo target panjang gelombang sing sempit lan sempit. Iki ngidini solusi sing cocog karo kabutuhan aplikasi tartamtu.




Sawise 9 dina kulkas, stroberi sing dipadhangi LED UVC (tengen) katon seger, nanging woh wohan beri sing ora disenengi. (Kepujian saka Departemen Pertanian A.S.


Perusahaan pitakon umum takon nalika njelajah LED UVCkanggo aplikasi disinfeksi ana hubungane kepiye carane UVC UV. Ing artikel iki, kita menehi panjelasan babagan cara nggunakake teknologi iki.

Prinsip Umum saka LED

Dioda lampu LED (LED) minangka piranti semikonduktor sing ngetokake cahya nalika arus diwarisake. Nalika semikonduktor bebas murni, sing diarani cacat (semikonduktor), umume nglakokake listrik kanthi ora pati roso, dopants bisa disedhiyakake menyang semikonduktor sing bakal nggawe salah sawijining tumindak elektron (n-semikonduktor) utawa bolongan sing positif. (semikonduktor p-jinis).

LED kalebu persimpangan p-n ing ngendi semikonduktor jinis p dilebokake ing semikonduktor jenis n. Yen bias maju (utawa voltase) ditrapake, elektron ing wilayah n-jinis di-push menyang wilayah p-lan uga, bolongan ing materi jinis p ditolak ing arah sing beda (mula dikira positif) menyang materi n-jinis. Ing prapatan antarane bahan p-jinis lan n-jinis, elektron lan bolongan bakal rekombinan lan saben acara rekombinasi bakal ngasilake kuantum energi sing dadi propinsik semikonduktor ing endi rekombinasi kasebut.

Wigati sisih: elektron digawe ing band konduksi semikonduktor lan bolongan digawe ing band valen. Bedane energi antarane band konduksi lan band valen diarani energi bandgap lan ditemtokake dening karakteristik ikatan semikonduktor.

Rekombinan radiasinyebabake produksi foton tunggal kanthi energi lan panjang gelombang (kalorone gegayutan karo saben persamaan Planck) sing ditemtokake bandgap materi sing digunakake ing wilayah aktif piranti kasebut.Rekombinasi non-radiatifuga bisa dumadi ing endi jumlah energi sing dirilis dening elektron lan bolongan bolongan ngasilake panas tinimbang foton cahaya. Acara rekombinan non-radiatif (ing semikonduktor bandgap langsung) kalebu negara-negara elektronik jangka celah sing disebabake dening cacat. Amarga kita pengin LED metu cahya, ora panas, kita pengin nambah persentasi rekombinan radiatif dibandhingake karo rekombinasi non-radiatif. Salah sawijining cara kanggo ngenalake lapisan lapisan lan sumur kuantitas operator ing wilayah aktif dioda kanggo nyoba nambah konsentrasi elektron lan bolongan sing ngalami rekombinasi miturut kahanan sing pas.

Nanging, parameter utama liya yaiku nyuda konsentrasi cacat sing nyebabake rekombinan non-radiatif ing wilayah aktif piranti kasebut. Pramila ketumpatan dislokasi duwe peran penting ing optoelektronik amarga minangka sumber utama pusat rekombinan non-radiatif. Dislokasi bisa disebabake dening akeh perkara nanging entuk kapadhetan sing kurang bakal meh mbutuhake lapisan n-jinis lan p sing digunakake kanggo nggawe wilayah aktif LED ditanam ing landasan sing cocog karo pola. Yen ora, dislokasi bakal ditrapake minangka cara kanggo nyampurnakake struktur kristal-kisi.

Mula, maksimalake efisiensi LED tegese nambah tingkat rekombinasi radiatif karo tingkat rekombinasi non-radiatif kanthi minimalake kepadatan dislokasi.

LED UVC

LED Ultraviolet (UV) duwe aplikasi ing bidang perawatan banyu, panyimpenan data optik, komunikasi, deteksi agen biologis lan ngobati polimer. Wilayah UVC spektrum UV nuduhake gelombang dawa antara 100 nm nganti 280 nm.

In the case of disinfection, the optimum wavelength is in the region of 260 nm to 270 nm, with germicidal efficacy falling exponentially with longer wavelengths. LED UVC offer considerable advantages over the traditionally used mercury lamps, notably they contain no hazardous material, can be switched on/off instantaneously and without cycling limitation, have lower heat consumption, directed heat extraction, and are more durable.

In the case of LED UVC, to achieve short wavelength emission (260 nm to 270 nm for disinfection), a higher aluminum mole fraction is required, which makes the growth and doping of the material difficult. Traditionally, bulk lattice-matched substrates for the III-nitrides was not readily available, so sapphire was the most commonly used substrate. Sapphire has a large lattice mismatch with high Al-content AlGaN structure of LED UVC, which leads to an increase in non-radiative recombination (defects). This effect seems to get worse at higher Al concentration so that sapphire-based LED UVC tend to drop in power at wavelengths shorter than 280 nm faster than AlN-based LED UVC while the difference in the two technologies seems less significant in the UVB range and at longer wavelengths where the lattice-mismatch with AlN is larger because higher concentrations of Ga are required.

Wutah pseudomorphic ing substrat AlN asli (yaiku ing ngendi pola kisi sing luwih gedhe saka intrinsik AlGaN diakomodir kanthi compressing elastis cocog kanggo AlN tanpa ngenalake cacat) nyebabake lapisan lemah kanthi lemah, kurang cacat, kanthi daya puncak ing 265 nm, cocog karo kaleresan panyerepan germisida maksimal nalika nyuda efek sing durung mesthi amarga kekuatan panyerepan sing spektral.
Yen sampeyan duwe pitakon, aja lali hubungi kita, matur nuwun!