Warta Industri

Apa bedane jotosan alon lan jotosan cepet

2022-08-01

Bentenane utama antarane blowfuse alon lan fuse jotosan cepet yaiku kemampuan kanggo nahan arus pulsa sing cepet, tegese bisa nolak pengaruh arus inrush nalika ngaktifake lan mateni tanpa tumindak, saéngga njamin operasi normal piranti kasebut, mula alon-alon. sekring jotosan Asring diarani minangka sekering tahan surge. Saka sudut pandang teknis, sekring pukulan alon duwe nilai energi panas leleh sing gedhe I2t, lan energi sing dibutuhake kanggo jotosan sekring gedhe, mula nggawe arus sing padha, jotosan alon luwih kuat tinimbang jotosan cepet.

Amarga I2t saka sekring jeblugan alon luwih gedhe tinimbang sekring jeblugan cepet kanthi spesifikasi sing padha, wektu fusing nalika arus kaluwihan dumadi ing sirkuit uga bakal luwih alon tinimbang sekring jeblugan cepet, mula bakal duwe proteksi sing ora apik. kinerja minangka sawetara wong padha sumelang ing bab? ? Kita ngomong ora! Amarga yen sirkuit gagal, overcurrent ora bakal ilang dhewe. Tenaga saka arus luwih terus-terusan bakal ngluwihi I2t sekring. Ora preduli apa jenis sekring sing bakal diunekake, bedane wektu antarane jotosan alon lan jotosan cepet yaiku syarat perlindungan. Ora penting banget, mung nalika piranti sensitif ing sirkuit sing dilindhungi kudu direksa, jotosan alon bakal mengaruhi kinerja perlindungan.

Amarga beda-beda kasebut, sekring jotosan alon lan sekring jotosan cepet bakal digunakake sirkuit indifferent: sirkuit resistensi murni (ora ana utawa sawetara lonjakan) utawa sirkuit sing kudu nglindhungi piranti sensitif lan larang kayata IC kudu nggunakake sekring fastblow; Kanggo sirkuit kapasitif utawa induktif (ana lonjakan nalika ngaktifake lan mateni mesin), luwih becik nggunakake sekring jotosan alon kanggo bagean input / output daya;


Saliyane kanggo nglindhungi sirkuit IC, sekring jotosan alon bisa digunakake ing paling kasus ngendi sekring jotosan cepet digunakake kanggo nambah anti-interferenceability sing; ing nalisir, yen sekring jotosan cepet digunakake ing panggonan ngendi blowfuses alon digunakake, asring bakal nimbulaké Fenomena wiwitan sing sekring ora bisa mlaku normal.