Warta Industri

Napa kita kudu nggunakake induktor ing sirkuit?

2022-08-01

Fungsi dhasar: nyaring, osilasi bai, tundha, kedudukan, lsp.

Pernyataan sing jelas: "liwat arus langsung nanging nolak arus bolak-balik"
Panjelasan rinci: Ing sirkuit elektronik, coil induktansi tumindak ing watesan saiki AC. Bisa mbentuk saringan high-pass utawa low-pass, sirkuit shift phase lan sirkuit resonansi kanthi resistor utawa kapasitor; trafo bisa nindakake AC kopling, transformasi, Variabel saiki lan transformasi impedansi, etc.
Ngerti saka induktansi XL=2ÏfL, luwih gedhe induktansi L lan luwih dhuwur frekuensi f, luwih gedhe induktansi. Gedhene voltase ing induktor sebanding karo induktansi L lan uga sebanding karo kacepetan owah-owahan saiki â³i/â³t. Hubungan iki uga bisa diungkapake kanthi rumus ing ngisor iki:
Koil induktansi uga minangka unsur panyimpenan energi. Iku nyimpen energi listrik ing wangun magnet. Energi listrik sing disimpen bisa dituduhake kanthi rumus ing ngisor iki: WL = 1/2 Li2.
Bisa dideleng manawa induktansi kumparan luwih gedhe lan luwih gedhe alirane, luwih akeh energi listrik sing disimpen.
Peranan induktor sing paling umum ing sirkuit yaiku mbentuk sirkuit filter LC bebarengan karo kapasitor. Kita wis ngerti yen kapasitor nduweni kemampuan kanggo "block DC lan pass AC", nalika induktor duwe fungsi "pass DC lan block AC". Yen arus langsung sing diiringi akeh sinyal gangguan liwati liwat sirkuit Filter LC (minangka ditampilake ing tokoh), banjur sinyal gangguan AC bakal migunakaken dening kapasitor minangka panas; nalika arus DC murni liwat induktor, sinyal gangguan AC uga bakal dadi induksi Magnetik lan energi panas, lan frekuensi sing luwih dhuwur paling gampang impedansi dening induktansi, sing bisa nyuda sinyal gangguan frekuensi sing luwih dhuwur.
sirkuit Filter LC
Induktansi ing bagean sumber daya saka papan sirkuit umume digawe saka kawat enamel sing kandel banget sing dibungkus inti magnetik bunder sing dilapisi warna. Lan biasane ana sawetara kapasitor elektrolitik aluminium sing dhuwur ing cedhak. Loro kasebut minangka sirkuit panyaring LC sing kasebut ing ndhuwur. Kajaba iku, papan sirkuit uga nggunakake nomer akeh "garis ula + chip tantalum kapasitor" kanggo mbentuk sirkuit LC, amarga garis ula melu bali lan kasebut ing Papan sirkuit, kang uga bisa dianggep minangka induktor cilik.