Warta Industri

Pilih sekring jotosan alon utawa sekring jotosan cepet kanggo modul daya?

2022-08-01
Bentenane utama antarane sekring cepet lan sekring alon yaiku kemampuan kanggo nahan arus pulsa cepet. Secara teknis, sekring pukulan alon nduweni nilai panas leleh sing luwih gedhe, lan energi sing dibutuhake kanggo nyebul sekring luwih gedhe. Kanggo sekring saka saiki dirating padha Ing tembung liyane, alon fusing luwih kuwat saka cepet fusing. Amarga sekring jeblugan alon luwih gedhe tinimbang sekring jeblugan cepet saka spesifikasi sing padha, nalika ana overcurrent ing sirkuit, wektu fusing bakal luwih alon tinimbang sekring jeblugan cepet.

Sekring cepet lan tumindak alon asring digunakake ing sirkuit beda amarga beda. Contone, sirkuit resistif murni (ora ana utawa surge cilik) utawa sirkuit sing perlu kanggo nglindhungi piranti sensitif kayata IC kudu nggunakake sekring cepet-tumindak. Paling apik nggunakake sekring jotosan alon kanggo sirkuit kapasitif utawa induktif (surges nalika ngaktifake lan mateni) lan bagean input lan output daya. Saliyane kanggo nglindhungi sirkuit IC, akeh kesempatan ing ngendi sekring cepet-tumindak digunakake bisa ngalih menyang sekring alon-tumindak kanggo nambah kemampuan anti-gangguan. Nanging, yen jotosan alon digunakake ing papan sing digunakake jotosan cepet, sekring bakal diunekake nalika mesin diuripake.

Ing aplikasi praktis, modul daya asring duwe arus inrush utawa arus rush. Yaiku, arus sawetara sirkuit kaping pirang-pirang luwih dhuwur tinimbang biasane nalika ngalih. Umumé, puncak saiki dhuwur banget lan wektu kedadeyan cendhak. Sekring biasa normal ora bisa nahan arus iki. Yen digunakake, bakal nyebabake sirkuit gagal diwiwiti kanthi normal. Ngganti sekring saiki ukuran gedhe bakal nyebabake sirkuit gagal nglindhungi arus kakehan. Mulane, milih sekring alon-jotosan bisa ngatasi masalah iki lan supaya saiki cepet kui dening modul ing wayahe wiwitan ngluwihi Nilai watesan, lan iku ora bakal sekring ing wayahe wiwitan, nanging terus-terusan ngluwihi watesan. nilai.

Sampeyan kudu nyatet yen sekring cilik banget, iku bakal gampang nimbulaké fusing palsu, lan yen gedhe banget, iku ora bakal nglindhungi, lan bakal gampang nimbulaké short circuit input sirkuit lan nimbulaké sumber daya bakal diselani. .