Warta Industri

Ringkesan pengalaman 3 cara kanggo nglindhungi sirkuit LED

2022-08-01
1. Gunakake sekring (tabung) kanggo nglindhungi sirkuit LED

Amarga sekring iku siji-wektu, lan kacepetan respon alon, efek kurang, lan nggunakake troublesome, supaya sekring ora cocok kanggo nggunakake lampu LED rampung, amarga lampu LED saiki utamané dipigunakaké ing project kamulyane kutha lan project cahya. Mbutuhake sirkuit proteksi LED banget nuntut: proteksi bisa langsung diaktifake nalika arus panggunaan normal ngluwihi, jalur sumber daya LED dicopot, supaya LED lan sumber daya bisa direksa, lan daya sumber bisa otomatis dibalèkaké sawise kabeh lamp normal. Ora mengaruhi karya LED. Sirkuit ora bisa rumit banget, ora gedhe banget, lan biayane murah. Mulane, iku angel banget kanggo ngleksanakake nggunakake sekring.

2. Gunakake transient voltage suppression diode (TVS for short)

Dioda supresi tegangan transien minangka piranti proteksi efisiensi dhuwur ing wangun dioda. Nalika loro kutub kasebut kena pengaruh energi dhuwur sing mbalikke, bisa nyuda resistensi dhuwur ing antarane rong kutub kasebut dadi resistensi sing sithik kanthi kacepetan 10 minus daya kaping 12 ing wektu sing cendhak, lan nyerep nganti pirang-pirang kilowatt daya mundhak. . , Clamp voltase antarane loro cagak menyang Nilai voltase predetermined, kang èfèktif nglindhungi komponen tliti ing sirkuit elektronik. Dioda penindasan voltase transien duwe kaluwihan wektu nanggepi cepet, daya transien gedhe, arus bocor sing sithik, keseragaman panyimpangan voltase rusak, kontrol voltase unsur clamping luwih gampang, ora ana watesan karusakan, lan ukuran cilik.

Nanging, ora gampang golek piranti TVS sing cocog karo nilai voltase sing dibutuhake nalika digunakake. Kerusakan manik lampu LED utamane disebabake overheating chip ing jero chip amarga arus sing gedhe banget. TVS mung bisa ndeteksi overvoltage nanging ora overcurrent. Pancen angel milih titik perlindungan voltase sing cocog, lan piranti kaya iki ora bisa diprodhuksi lan angel digunakake ing praktik.

3. Pilih sekring pemulihan dhewe

Sekring pemulihan diri, uga dikenal minangka termistor suhu positif polimer PTC, kasusun saka polimer lan partikel konduktif. Sawise pangolahan khusus, partikel konduktif mbentuk jalur konduktif kaya rantai ing polimer. Nalika arus kerja normal liwat (utawa komponen ing suhu sekitar normal), sekring PTC resettable ing negara resistance kurang; nalika ana overcurrent ora normal ing sirkuit (utawa suhu sekitar mundhak), saiki gedhe (utawa suhu sekitar mundhak) Panas kui nyebabake polimer nggedhekake kanthi cepet, sing ngethok jalur konduktif sing dibentuk dening partikel konduktif. Sekring PTC resettable ing negara resistance dhuwur; nalika overcurrent (over-suhu negara) ing sirkuit ilang, polymer cools lan volume waras Biasane, partikel konduktif maneh dalan konduktif, lan PTC resettable sekring ing negara resistance kurang dhisikan. Ing negara kerja normal, sekring sing bisa dibalekake dhewe nduweni panas sing sethithik banget, lan ing negara kerja sing ora normal, panase dhuwur banget lan nilai resistensi gedhe, sing mbatesi arus sing ngliwati, saengga nduweni peran protèktif. Ing sirkuit tartamtu, sampeyan bisa milih:

â Perlindungan Shunt. Umume, lampu LED dipérang dadi pirang-pirang cabang sing disambungake kanthi seri. Kita bisa nambah komponen PTC ing ngarep saben cabang kanggo pangayoman. Kauntungan saka metode iki yaiku keamanan dhuwur lan linuwih proteksi sing apik.

â¡ Proteksi sakabèhé. Komponen PTC ditambahake ing ngarep kabeh manik cahya kanggo nglindhungi lampu kabeh. Kauntungan saka metode iki prasaja lan ora njupuk volume. Kanggo produk sipil, asil proteksi iki ing panggunaan nyata isih marem.