Warta Industri

Aplikasi sekring ing lampu LED

2022-08-01
Aplikasi sekring ing lampu LED
Kanggo proteksi over-current saka lampu LED, kudu dianggep saka arus input awak lampu. Saiki input saka peralatan lampu LED utamane duwe rong jinis dhasar: input DC lan input AC kothak. Bentenane utama ing antarane rong jinis kasebut yaiku apa sumber daya nyopir duwe modul AC menyang DC. Kanggo macem-macem jinis saiki input, cara pangayoman overcurrent beda. Aplikasi saka sekring kudu dianggep miturut kahanan tartamtu:

1. Kanggo pilihan saka DC ing sekring saka jinis input DC, manungsa waé khusus kudu mbayar kanggo parameter koefisien abang suhu saka sekring. Amarga panas LED dhuwur-daya relatif gedhe, suhu nang tuwung lampu LED relatif dhuwur, yen abang suhu dipilih Sekring luwih gedhe bakal milih specification saiki luwih gedhe. Ing arus kerja sing padha, kemampuan proteksi sekring saiki sing luwih gedhe bakal suda; Kajaba iku, DC ing posisi bakal nggunakake kapasitor nyaring ing mburi mburi, kang bakal nimbulaké comparison. Gedhe daya-on pulsa saiki, supaya sampeyan kudu mbayar manungsa waé kanggo kondisi pulsa nalika milih sekring ing bagean iki, yen pilihan salah bakal gampang nimbulaké sekring kanggo bejat dening daya-on pulsa, lan iku angel kanggo pindhah. liwat akeh daya-on lan inrush nyobi saiki. Disaranake ing kene Gunakake produk kanthi resistensi pulsa sing kuat.

2. Kanggo pilihan sekring saka mburi output drive, nalika mbayar manungsa waé kanggo faktor abang suhu sekring, iku uga perlu kanggo nimbang indeks kacepetan sekring. Wiwit fluktuasi saiki ing kene ora gedhe, perlu ing kasus sirkuit abnormal utawa gagal komponen. Cepet ngilangi sirkuit kanggo nglindhungi senar LED ing mburi. Dianjurake kanggo milih jinis cepet-tumindak lan suda suhu sekring ing posisi iki
Kanggo loro kesempatan ndhuwur, ana umume liyane SMD kurang voltase sekring kasedhiya ing pasar, kayata AEM Teknologi kang SolidMatrix & reg; sekring teknologi, karo ukuran saka 0402 kanggo 1206, specifications saiki saka 0,5 kanggo 30A, cepet-tumindak, cepet-tumindak, Produk karo seri beda, specifications beda lan karakteristik beda, kayata resistance pulsa dhuwur, break alon, etc., kanggo engineers kanggo milih.

3. Kanggo AC ing posisi input AC LED cahya, utamané kanggo bolam LED, loro ukuran sekring lan voltase tahan Nilai saka sekring kudu dianggep. Coba seri sekring chip AirMatrixTM AF2 sing diluncurake dening AEM Technology. Seri sekring iki ukurane cilik lan bisa tahan voltase 250VAC. Padha uga duwe kaluwihan saka konsistensi dhuwur, resistance internal kurang, lan resistance pulsa dhuwur.

Sekring ganda nyedhiyakake proteksi efektif kanggo sirkuit papan tingkat arus dhuwur

Nglindhungi komponen papan sirkuit saka karusakan sing disebabake dening nambah arus minangka prakara rumit amarga ora ana sekring sing nyukupi syarat kasebut. Cara proteksi bisa dadi sirkuit sekring ganda sing dirancang kanthi teliti, utawa sekring siji kanthi rating sing cukup. Nanging, amarga ora ana rong sekring sing padha, mesthi ana siji sekring sing tahan luwih akeh tinimbang liyane. Mulane, sanajan garis saiki ing sawetara specification, sekring prewangan beban sing luwih dhuwur isih bakal jotosan, lan rauh liyane bakal jotosan. Carane ngatasi masalah iki? Ing ngisor iki sawetara pedoman kanggo cocog sekring lan nemtokake ratings sirkuit kanggo nyedhiyani pangayoman sing dibutuhake kanggo solusi dual sekring.

Sekring standar UL biasane duwe faktor derating 75% kanggo mesthekake yen bisa nyedhiyakake proteksi sirkuit sing dibutuhake. Impedansi DC saka sekring biasane duwe toleransi 15%; mulane, ing kasus paling awon, impedansi DC saka loro sekring sing dipilih kanthi acak (dirating saiki padha lan saka Produsèn padha) bisa beda-beda dening 35% (1,15 Rdc / 0,85 Rdc = 1,35) , Sing, prabédan 35%). Yen impedansi DC saka loro sekring beda banget, arus sing mili uga beda banget, lan proteksi sirkuit bakal dadi masalah. Umumé, siji sekring duwe arus sing luwih dhuwur tinimbang sing liyane, lan bisa uga cedhak karo wates arus sing luwih dhuwur, dene sing liyane adoh saka watesan safety. Mulane, nggunakake rong sekring kanggo ngrampungake fungsi bakal mengaruhi pangayoman overcurrent sirkuit.

Saliyane impedansi DC, pertimbangan penting liyane yaiku bedane suhu antarane lokasi loro sekring. Sekring minangka piranti sing sensitif suhu, lan arus sing dirating efektif bakal suda nalika suhu sekitar mundhak. Yen suhu operasi salah siji saka loro sekring podo luwih dhuwur tinimbang liyane, bakal duwe arus dirating efektif luwih cilik lan mulane ketik kakehan sadurungé saka liyane.

Sanajan panggunaan rong sekring paralel nduweni kahanan sing durung mesthi ing ndhuwur, linuwih karyane bisa ditingkatake saka papat aspek ing ngisor iki:
1) Loro sekring kudu cocog sabisa. Ora mung padha duwe HFS padha, iku uga apike kanggo mesthekake yen loro sekring sing diprodhuksi ing wektu sing padha. Iki mesthekake yen impedansi DC saka loro sekring cocog sabisa.
2) Loro sekring ora bisa mbagi arus sing padha. Mulane, faktor derating 20% ​​kudu ditambahake menyang portofolio.
3) Kasebut kanthi teliti, trek sajarah termal saben sekring. Kaloro sekring kudu tetep ing suhu sing padha, kalebu suhu sekitar lan suhu operasi normal. Mulane, priksa manawa loro sekring katon ing aliran udara sing padha, lan ana mekanisme konduksi panas sing padha ing ndadékaké utawa klip sekring.
4) Arus putus maksimum padha karo nilai sekring siji, dudu jumlah arus putus maksimum rong sekring. Kajaba iku, voltase pedhot maksimum uga padha karo nilai sekring siji, dudu jumlah voltase pecah saka rong sekring.

Sawise ngetutake pedoman desain ing ndhuwur, arus sing mili liwat rong sekring paralel ing dasare padha, lan bisa uga ana ing sangisore watesan overcurrent dhewe. Kajaba iku, nalika ana acara kakehan, loro sekring mbukak ing meh padha wektu kanggo nyedhiyani pangayoman kanggo komponen saka papan sirkuit.