Warta Industri

Prinsip kerja sekring

2022-08-01
Piranti listrik sing nggunakake konduktor logam minangka leleh kanggo disambungake ing seri ing sirkuit. Nalika kakehan utawa short-circuit saiki liwat nyawiji, iku sekring amarga panas dhewe, mangkono breaking sirkuit. Sekring prasaja ing struktur lan gampang digunakake. Iki digunakake kanthi wiyar minangka piranti proteksi ing sistem tenaga, macem-macem peralatan listrik lan peralatan rumah tangga.
Ingsekringutamané dumadi saka telung bagean: nyawiji, Nihan lan support, lan nyawiji punika unsur tombol kanggo ngontrol karakteristik sekring. Bahan, ukuran lan wujud leleh nemtokake karakteristik fusing.
Bahan lebur dipérang dadi rong jinis: titik lebur rendah lan titik lebur dhuwur. Bahan titik lebur sing sithik kayata timbal lan wesi timbal duwe titik lebur sing sithik lan gampang digabung. Amarga resistivity gedhe, ukuran cross-sectional saka nyawiji luwih gedhe, lan liyane uap logam kui sak sekring. Iku mung cocok kanggo sekring karo kapasitas bejat kurang. piranti.
Bahan titik leleh sing dhuwur kayata tembaga lan salaka nduweni titik leleh sing dhuwur lan ora gampang digabung, nanging amarga resistivitas sing kurang, bisa digawe ukuran potongan silang sing luwih cilik tinimbang titik lebur sing kurang, lan ngasilake uap logam sing kurang sajrone sekring, kang cocok kanggo dhuwur bejat bisa sekring. Bentuk leleh dipérang dadi rong jinis: filamen lan pita. Ngganti wangun saka bagean salib variabel bisa Ngartekno ngganti karakteristik fusing saka sekring.